Реалистично е да се събират свръхпечалбите на Лукойл от разликата в

...
Реалистично е да се събират свръхпечалбите на Лукойл от разликата в
Коментари Харесай

Денков се размина с ГЕРБ и ДПС за сроковете - кога Лукойл може да внесе милионите

Реалистично е да се събират свръхпечалбите на " Лукойл "  от разликата в цените на двата типа петрол. Срокът за това е до края на годината.

Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти в Благоевград в коментар за провелата се по-рано среща, на която бе оповестено, че сдружението е поело ангажимент да заплати половин милиард лв. налози, както и още един милиард остарели отговорности единствено да не отпада дерогацията за преработката на съветския нефт.

" Това беше фокус на полемиката сутринта ", акцентира министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция. - " Не става дума за договорка, а за това какво е най-полезно за България. Това, което беше препоръчано предходната седмица - да се анулира дерогацията в границите на седем дни, през днешния ден, както и преди месеци, когато беше правено това предложение, е невероятно. Това значи, че рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни, когато се изчерпят запасите и запасите, които има там ", уточни Денков.

Изказването на премиера съответствува със периодите за данъчната година, само че влиза в колизия с казаното по-рано през днешния ден от Делян Пеевски (ДПС) и Делян Добрев (ГЕРБ), което остави всички с усещането, че надали не " Лукойл " ще внесе парите още другата седмица и в случай че това не стане, двете партии ще внесат още веднъж текст с отпадането на дерогацията в 7-дневен период. " След вторник би трябвало незабавно да се съберат парите! " - оповестиха през днешния ден Пеевски и Добрев и трансферираха това обвързване по събирането на парите на Министерския съвет. Обвързаха го с ветото на президента Румен Радев на Закона за енергетиката, което в петък се канят да преодолеят, с цел да може да отпадне известието от Европейската комисия и " Лукойл " да стартира да си заплаща, след което дадоха поръчка, че надали не незабавно по-късно, още от идващия вторник хората на бензиноколонките ще стартират да получават отстъпка от 73 ст. на литър гориво.

Механизъм за последното обаче би трябвало да бъде създаден от Фонд " Сигурност на електроенергийната система " (ФСЕС) и то едвам след събиране на средствата.

Така излиза, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и кабинетът се разминават по отношение на реалистичния период за реализиране на задачите.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР